Lekkende kraan

Ervaren loodgieters met jarenlange ervaring .

Ervaren loodgieters

Vrijblijvende offerte

Garantie op ons werk

Lekkende kraan

Een lekkende kraan is een veelvoorkomend loodgietersprobleem dat frustrerend en duur kan zijn om te repareren als het niet snel wordt aangepakt. Een lekkende kraan ontstaat meestal als de afdichtingen in de kraan versleten of beschadigd zijn, waardoor er water uit de kraan loopt, zelfs als deze is afgesloten.

Laat een lekkende kraan tijdig repareren

Het duidelijkste teken van een lekkende kraan is druppelend water aan de buitenkant van de gootsteen of het aanrecht, maar dit is niet altijd gemakkelijk op te sporen omdat lekken langzaam en moeilijk te vinden kunnen zijn. Als u vermoedt dat uw kraan al enige tijd lekt, is het belangrijk om nader onderzoek te doen. U kunt ook een stijging van uw waterrekening opmerken, wat kan wijzen op een mogelijk lek in huis.

Welke stappen kunt u zelf ondernemen tegen een lekkende kraan

Als u ontdekt dat uw kraan lekt, kunt u een aantal stappen ondernemen om het reparatieproces te beginnen. Sluit eerst de watertoevoer naar de kraan af en verwijder eventuele armaturen of afdekkingen rondom de kraan. Controleer vervolgens de afdichtingen rond de kraan op zichtbare tekenen van schade of slijtage. Als deze afdichtingen versleten of gebarsten lijken, moeten de kraan vervangen door nieuwe. Mogelijk moet u ook onderdelen zoals sluitringen en pakkingen vervangen om verdere lekkage te voorkomen.

Kraan lekt

Monteer vervolgens de kraan weer zorgvuldig volgens de instructies van de fabrikant en gebruik schroefdraadtape om ervoor te zorgen dat alle verbindingen goed vastzitten. Zodra alles correct is gemonteerd, zet u het water langzaam aan en controleert u op lekken. Als er geen tekenen van lekkage zijn, bent u klaar!

Een lekkende kraan repareren

Hoewel het mogelijk is om een lekkende kraan zelf te repareren, is het meestal het beste om een professionele loodgieter te bellen als u niet zeker weet hoe u te werk moet gaan. Een gekwalificeerde monteur kan de oorzaak van het lek goed vaststellen en ervoor zorgen dat de reparatie correct wordt uitgevoerd. Dit kan op de lange termijn zowel tijd als geld besparen, omdat een verkeerde reparatie tot verdere problemen kan leiden.

Hoe lossen onze loodgieters een lekkende kraan op

Wij kunnen snel en een lekkende kraan gemakkelijk repareren met onze expertise en het juiste gereedschap. Onze eerste stap is ervoor te zorgen dat alle afdichtingen, sluitringen en andere onderdelen in goede staat zijn voordat we met de reparatie beginnen. Vervolgens gebruiken wij gespecialiseerd gereedschap om de oude onderdelen voorzichtig te verwijderen en te vervangen door nieuwe. Eenmaal geïnstalleerd testen we de kraan op lekken. Als alles er goed uitziet, kunnen we de watertoevoer inschakelen en bent u klaar!

Lekkende kranen kunnen vervelend zijn, maar ze hoeven niet duur of moeilijk te repareren te zijn. Met een paar eenvoudige stappen en wat hulp van een professionele loodgieter kunt u uw lekkende kraan in een mum van tijd repareren!

Terugbelverzoek

Wij zullen binnen 24 uur contact met u opnemen. 

Terugbelverzoek