Radiator afdoppen

Ervaren loodgieters met jarenlange ervaring .

Ervaren loodgieters

Vrijblijvende offerte

Garantie op ons werk

Radiator afdoppen

Radiator pluggen is een veel voorkomende reparatie die nodig is wanneer de motor van een auto oververhit raakt. Hierbij wordt een speciaal gereedschap gebruikt om een lekkende radiatorslang af te sluiten door druk uit te oefenen op het uiteinde. Radiator pluggen kan relatief eenvoudig thuis worden gedaan, maar vereist wel enige mechanische kennis en gereedschap.

Een verstopte radiator

De belangrijkste oorzaak van een verstopte radiator is een inwendig lek in het koelsysteem. Dit lek kan worden veroorzaakt door corrosie, vuil of temperatuurschommelingen als gevolg van slecht onderhoud van het voertuig. Andere mogelijke oorzaken zijn luchtzakken, kapotte slangen, verstopte doorgangen en defecte kleppen. Als een van deze problemen te lang onbehandeld blijft, kan dit leiden tot ernstige problemen zoals oververhitting van de motor en schade aan het koelsysteem.

Afdoppen van de radiator

De eerste stap bij het afdichten van een radiator is vaststellen waar het lek vandaan komt. Een goede methode om de bron van het lek te vinden, is de radiateurdop eraf te halen en binnenin te kijken. Als er zichtbare tekenen van corrosie of vuil zijn, moeten deze worden schoongemaakt voordat u verder gaat met het afdichten van de radiatorslang. Als dat eenmaal is gebeurd, is het tijd om een geschikt pluggengereedschap te kiezen. De grootte van de benodigde plug hangt af van hoe groot of klein het koelsysteem van uw auto is – zorg dus voor een plug die goed past.

Radiator laten afdoppen

Het juiste radiator gereedschap

Het gebruik van een radiateurpluggengereedschap houdt in dat u het juiste druk om het lek te dichten. Als u te veel druk uitoefent, kunt u de radiatorslang nog meer beschadigen. Zorg er ook voor dat alle luchtzakken weg zijn voordat u begint, want die kunnen verhinderen dat de plug goed afdicht. Zodra het gereedschap op zijn plaats zit, is het belangrijk ervoor te zorgen dat het voldoende – maar niet te strak – is aangedraaid, zodat er een doeltreffende afdichting is.

Laat onze loodgieter de radiator afdoppen

Wij kunnen de oude plug en vervang deze door een nieuwe. Dit kan het beste worden gedaan door een gekwalificeerde technicus, die het juiste gereedschap en de juiste ervaring heeft om uw radiatorslang snel en veilig af te dichten. Zij kunnen ook andere problemen in het koelsysteem opsporen die mogelijk moeten worden verholpen.

Radiator afdichten is een relatief eenvoudig proces, maar vereist wel enige mechanische kennis en gereedschap om het goed te doen. Als u niet zeker weet of u het zelf wilt doen, kunt u het beste een professionele loodgieter de klus laten klaren. Zo kunt u er zeker van zijn dat het koelsysteem van uw auto in topconditie blijft en vrij is van toekomstige lekken of verstoppingen.

Terugbelverzoek

Wij zullen binnen 24 uur contact met u opnemen. 

Terugbelverzoek