Radiator verwijderen

Ervaren loodgieters met jarenlange ervaring .

Ervaren loodgieters

Vrijblijvende offerte

Garantie op ons werk

Radiator verwijderen

Een radiator verwijderen kan een intimiderende taak zijn voor wie geen ervaring heeft met loodgieterswerk. Het is belangrijk dat u de basisstappen kent voor het verwijderen van een radiator, zodat u dit veilig en efficiënt kunt doen. Als u niet zeker weet of u deze klus zelf wilt doen, is het inhuren van een professionele loodgieter wellicht de beste optie.

De stappen bij het verwijderen van de radiator

De eerste stap bij het verwijderen van een radiator is het afsluiten van de watertoevoer. Zo voorkomt u lekken wanneer u de radiator uit zijn bevestiging haalt. Zodra de watertoevoer is afgesloten, gebruikt u een sleutel om de moeren los te draaien die de radiator met zijn bevestigingsbeugels verbinden en haalt u hem voorzichtig van de muur of vloer. U moet ook alle aangesloten leidingen loskoppelen voordat u hem volledig van zijn plaats haalt.

Zodra de radiator is verwijderd, kunt u hem naar buiten brengen en beginnen met schoonmaken. Begin met de buitenkant af te nemen met een vochtige doek om stof of vuil dat zich op het oppervlak heeft verzameld te verwijderen. Als uw radiator vuil of roest bevat, kunt u een staalborstel gebruiken om deze plekken voorzichtig schoon te schrobben. Nadat al het vuil is verwijderd, maakt u het af met een allesreiniger en een schone doek voor extra glans en bescherming tegen toekomstige schade.

Radiator laten verwijderen

Oude radiator verwijderen

Als u te maken hebt met een oude radiator die niet meer te repareren is, huur dan een professionele loodgieter in om hem veilig af te voeren. Een vakman kan de radiator goed verpakken, zodat deze tijdens het vervoer niet beschadigd raakt. Als alternatief bieden sommige detailhandelaren een verwijderingsdienst aan bij aankoop van een nieuwe radiator.

Een nieuwe radiator aanschaffen

Bij de aankoop van een nieuwe radiator moet u rekening houden met de grootte en het type van uw bestaande installatie. Zo kunt u bepalen wat de beste vervanging voor uw huis is. Meet bovendien de ruimte op waar u de nieuwe radiator wilt installeren. Het is belangrijk dat de afmetingen van uw gekozen radiator goed passen, anders kan hij veiligheidsrisico’s opleveren in uw huis.

Zodra u de nieuwe radiator hebt gekocht en geïnstalleerd, zet u de watertoevoer geleidelijk aan om te controleren of er geen lekken of barsten zijn, voordat u de radiator volledig opent. Zodra dit is gebeurd, test u de temperatuurinstelling en andere instellingen zoals de thermostatische regeling en de timerfuncties, indien aanwezig.

Terugbelverzoek

Wij zullen binnen 24 uur contact met u opnemen. 

Terugbelverzoek